Kiedy chciałoby się czegoś innego zjeść na kolację, to mnie na myśl przychodzi "jakaś sałatka". Ostatnio dostałam drobną fasolkę z ekologicznej uprawy :). Ugotowałam ja do miękkości i pomroziłam porcjami, żeby była gotowa do wykorzystania na różne potrawy. Jedną z nich może być sałatka.
Do wykonania sałatki na 2 porcje potrzebujemy: pół szklanki ugotowanej drobnej fasolki (albo pół puszki takowej), 1 ugotowany ziemniak, 1 ogórek kiszony i mała cebulka. Wszystkie składniki oprócz fasolki, kroimy w kosteczkę.
Składniki przed dodaniem sosu.
Teraz przyrządzamy sos: mieszamy 2 łyżki majonezu, 1 łyżkę keczupu i łyżeczkę musztardy. Troszkę solimy i pieprzymy. Sałatka ma mieć wyrazisty smak. Dokładnie mieszamy, posypujemy jakąś zieleniną.
No i gotowe, naprawdę mało pracochłonna sałatka!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz